ГоловнаЕкономікаБізнес

Янукович ветував зміни до "автоцивілки"

Президент Віктор Янукович пішов на поступки страховому ринку і ветував законопроект №9462 "Про внесення змін до деяких законів щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАГВ)".

Янукович ветував зміни до "автоцивілки"
Фото: president.gov.ua

Як пише "КоммерсантЪ-Украина", президент погодився з більшістю вимог страховиків, тому зажадав від парламенту відмовитися від створення нового централізованого страхового резервного фонду Моторного (транспортного) страхового бюро, щоб забезпечити виконання зобов'язань членів бюро перед страхувальниками і потерпілими.

Страховикам не доведеться збільшувати фінансування МТСБУ, яке мало сягнути 1% премій - 23 млн грн, оскільки це може спровокувати "ризик необґрунтованого збільшення витрат бюро на фінансування власної діяльності за кошти страховиків".

При цьому строки підвищення мінімальних гарантованих внесків страховиків подовжать з року до двох. За цей період внески зростуть уп'ятеро для асоційованих членів (500 тис. євро) і удвічі для повних членів (1 млн євро).

"Різке збільшення розмірів гарантійних внесків може спричинити зникнення з ринку страхових послуг частини невеликих страхових компаній, які не здатні виконати таку вимогу", - йдеться в поправках Президента.

Нагадаємо, журнал Insurance Top оприлюднив

рейтинг страхових компаній за 2011 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram