ГоловнаЕкономікаБізнес

Європейці стали менше купувати нові авто

У Греції продажі впали майже на 50%.

Європейці стали менше купувати нові авто

Показники продажів нових автомобілів в Євросоюзі за останній рік скоротилися на 8,7%. Більше за інших постраждали італійський та французький ринки. А в Греції продажі впали майже на 50%.

Обсяги продажів нових автомобілів на європейському ринку продовжують скорочуватися. У травні 2012 року число реалізованих в країнах Євросоюзу легкових автомобілів впало порівняно з тим самим місяцем попереднього року на 8,7% і становило 1,1 мільйона одиниць.

Про це в п'ятницю, 15 червня, повідомила Асоціація європейських автомобілебудівників ACEA.

У квітні цей показник скоротився на 6,9%, а за перші п'ять місяців поточного року - на 7,7%. Таким чином, уже восьмий місяць поспіль на європейському автомобільному ринку панує негативна тенденція, йдеться в заяві ACEA.

В Іспанії продажі автомобілів у травні скоротилися на 8,2%, в Італії - на 14,3%, у Франції - на 16,2%, у Греції - на 47,3%.

Найбільше в результаті скорочення попиту на нові автомобілі постраждав французький автомобільний концерн PSA Peugeot Citroën.

Продажі його продукції впали на 19,5%. Той самий показник автомобілебудівника Opel/Vauxhall становив - 12,3%.

Водночас такі концерни як Volkswagen, Daimler і BMW змогли компенсувати свої втрати на європейському ринку зростанням продажів у США і Китаї, а також в Росії та Індії. Зокрема, в Китаї за травень було реалізовано 1,1 мільйона машин - на 28% більше, ніж того самого місяця 2011 року. У США цей показник становив 1,3 мільйона (25%-ве зростання).

Раніше повідомляли, в Україні продажі автомобілів у червні зросли на 7%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram