ГоловнаЕкономікаБізнес

S&P побачило стабілізацію білоруської економіки

Прогноз рейтингу Білорусі вже не "негативний"

S&P побачило стабілізацію білоруської економіки

Рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг Білорусі на рівні "B-", короткостроковий на рівні "C" і переглянуло прогноз зміни рейтингу на "стабільний" з "негативного".

"Перегляд прогнозу відображає те, що ми побачили ознаки стабілізації в білоруській економіці. Золотовалютні резерви зросли, тиск на обмінний курс ослаб, а інфляція, хоч і залишається все ще дуже високою, спадає", - йдеться в повідомленні агентства.

Агентство заявило, що рейтинги Білорусі базуються на політичних ризиках, значній потребі уряду у фінансах і небажанні влади здійснювати необхідні для країни структурні реформи.

S&P знизило рейтинг Білорусі до "B-" із "B" восени 2011 року у відповідь фінансову кризу, від якої потерпала країна. Наслідками скрути стали девальвація білоруського рубля на 65% і інфляція, що перевищила 100%.

Значні фінансові вливання з Росії наприкінці року, а також надання Білорусі пільгового режиму постачання енергоносіїв дозволили владі стабілізувати ситуацію. За підсумками першого кварталу інфляція становила 5,0%, а курс білоруського рубля вже півроку коливається між 8 тис. і 8,5 тис. рублів за долар.

Нагадаємо, Білорусь готова продавати

покинуті села.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram