ГоловнаЕкономікаБізнес

Басс став президентом готельного оператора в Росії

Йому довірили керувати комплексом "Космос".

Басс став президентом готельного оператора в Росії
Фото: segodnya.ua

Денис Басс, колишній заступник київського міського голови Леоніда Черновецького, призначений президентом російського ВАО "Інтурист".

Рада директорів 11 травня ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень президента компанії Олександра Арутюнова, на місце якого і призначений Басс. Басс змінив Арутюнова і на посаді голови правління. Він призначений на пост президента компанії терміном на три роки.

"На мій відхід чекали, я свої завдання - зробити "Інтурист" галузевим лідером, розвинути виїзний напрямок і залучити інвестора - повністю виконав", - пояснив свій відхід Арутюнов "Ведомостям".

Пошук нового керівника для "Інтуриста" розпочали в січні 2012 року, після того як Thomas Cook Group і "Інтурист" завершили розрахунки з придбання британським холдингом контрольної частки в їх спільному підприємстві, розповідає Арутюнов. Про створення СП сторони оголосили в листопаді 2010 року, "Інтурист" вклав у нього агентський і операторський бізнес і залишив собі готельний. Угоду з "Інтурист" закрили влітку минулого року, Thomas Cook заплатила $45 млн (більшу частину - своїми акціями).

Басс з березня 2012 року перебував в "Інтуристі" як радник Арутюнова, розповідає той. Джерело, близьке до АФК "Система" (володіє "Інтурист"), говорить, що кандидатуру Басса Володимиру Євтушенкову порекомендували спільні знайомі. "Він (Басс) справив гарне враження, активний, наполегливий, з правильними бізнес-ідеями", - говорить він. У віданні Басса буде управління готельними проектами "Інтуриста" - комплексом "Космос", а також готелями в Чехії та Італії, стверджує співрозмовник "Ведомостей". "Відсутність досвіду в готельному бізнесі нікого не збентежило", - говорить він.

Нагадаємо, Басс в 2006-2010 роцках працював заступником глави Київської міської адміністрації. У квітні 2011 року новий глава держадміністрації Києва Олександр Попов оприлюднив дані про те, що з кінця 2007 року по липень 2010 року київська влада роздала за безцінь земель на 70 млрд грн.

ВАТ ВАО "Інтурист" є правонаступником Всесоюзного акціонерного товариства "Інтурист", заснованого 1929 року. Контрольний пакет акцій ВАТ ВАО "Інтурист" належить ВАТ АФК "Система".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram