ГоловнаЕкономікаБізнес

У Великобританії вже готові друкувати драхми для Греції

У ЄС готуються до можливого виходу Афін з єврозони.

У Великобританії вже готові друкувати драхми для Греції

Британська компанія De La Rue, яка випускає валюту для багатьох країн, підготувала необхідне обладнання для друку драхм, від яких відмовилися після переходу Афін на євро.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в галузі.

За даними джерел агентства, передбачають, що приватні компанії, зокрема і De La Rue, допоможуть грецькому уряду, якщо місцеві компанії не зможуть впоратися з великими обсягами валюти, які їм необхідно буде надрукувати.

У п'ятницю, 18 травня, комісар з питань торгівлі Євросоюзу Карл де Гюхт заявив, що влада ЄС, зокрема Європейська комісія та Європейський центральний банк, готується до можливого виходу Греції з єврозони і переходу країни на драхми. Це стало першим офіційним підтвердженням такої інформації.

Нагадаємо, спекуляції на тему виходу Греції з єврозони активізувалися на тлі політичної кризи в Афінах. На парламентських виборах 6 травня жодній партії не вдалося зайняти більшість місць і отримати право сформувати кабінет міністрів. Партії, які перемогли на виборах, не змогли домовитися про коаліційний уряд, і на 17 червня було призначено дострокові вибори в парламент Греції.

Ситуацію ускладнює позиція лівих політиків, які в разі перемоги можуть відмовитися від заходів економії, що їх кредитори висунули як основні умови надання позик грецькій економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram