ГоловнаЕкономікаБізнес

Екс-голова "Нафтогазу" продає росіянам частку в метзаводі

Покупця пов'язують із власниками ІСД.

Екс-голова "Нафтогазу" продає росіянам частку в метзаводі
Фото: zn.ua

Колишній голова "Нафтогазу України" Олег Дубина продає частку в Запорізькому сталепрокатному заводі, пише "Коммерсантъ-Украина".

Як зазначає видання, кіпрська Prandicle Ltd купує 32,6% акцій заводу. Це відповідає розміру частки у статутному капіталі підприємства, що належить Дубині.

Топ-менеджер однієї з найбільших металотрейдингових компаній стверджує, що Prandicle Ltd пов'язана з пулом російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним, які 2010 року придбали 50% +2 акції Індустріального союзу Донбасу.

Сам екс-голова "Нафтогазу" спершу відмовився коментувати угоду, пославшись на те, що "перебуває за кермом", а згодом припинив відповідати на телефонні дзвінки.

ПАТ "Запорізький сталепрокатний завод" (ЗСПЗ), за даними "Металургпрому", входить до п'ятірки найбільших виробників металовиробів у країні.

Виробничі потужності дозволяють випускати до 200 тис. тонн дроту та цвяхів, 5 тис. тонн проводів, 10 млн кв. м металевих сіток на рік. 2011 року ЗСПЗ завершив із чистим збитком у 6,4 млн грн за доходу 146,4 млн грн. На підприємстві працює 1,1 тис. осіб.

Окрім Дубини, співвласниками компанії є Костянтин Макаров (21,8%), Віталій та Іван Любимови (8,35% і 6,8%) і Тетяна Малихіна (6,8%).

Нагадаємо, за керівництва Дубини було підписано газові угоди з Росією 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram