ГоловнаЕкономікаБізнес

Казахстан хоче з'єднати Китай з Європою

Країна є учасником конкурентної боротьби за глобальний транзит.

Казахстан хоче з'єднати Китай з Європою
Фото: www.aef.kz

Сьогодні Казахстан реалізує амбіційний проект транзиту товарів із Китаю до Туреччини. Про це заявив національний секретар ТРАСЕКА в Республіці Казахстан Марат Садуов під час Астанинського економічного форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

Він повідомив, що нині фактично створено залізничний транзитний коридор, який проліг від китайського кордону територією Казахстану, Азербайджану, Грузії і закінчується в Туреччині. Основна мета цього коридору - постачання товарів з Китаю в турецькі порти, а надалі - доставка їх до Європи і в інші регіони.

Також Марат Садуов зазначив, що сьогодні Казахстан є учасником конкурентної боротьби за глобальний транзит. "Триває серйозна боротьба за право взагалі визначати транзит між Китаєм і Європою, і Казахстан бореться за лідерські позиції в цьому напрямку. Амбітна мета - виграти боротьбу за глобальний транзит протягом найближчих кількох років", - сказав він.

За словами національного секретаря ТРАСЕКА в Республіці Казахстан, саме для досягнення цієї мети Казахстан в особі свого уряду сьогодні інвестує колосальні кошти в розвиток наземної транспортної інфраструктури - залізничної й автомобільної.

Нагадаємо, що в роботі Астанинського економічного форуму беруть участь віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов і директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram