ГоловнаЕкономікаБізнес

Туреччина може стати прикладом для багатьох країн, - Ердоган

Прем'єр-міністр заявив про амбітні плани турецького уряду.

Туреччина може стати прикладом для багатьох країн, - Ердоган
Фото: EPA/UPG

Завдяки економічним реформам, які були дуже швидко проведені в Туреччині наприкінці 2000-х років, країна практично не відчула впливу світової економічної кризи та демонструвала зростання економіки.

Про це прем'єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Ердоган заявив під час роботи П'ятого Астанинського економічного форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

"Ми не продовжили співпрацю з Міжнародним валютним фондом і сьогодні без додаткових заборгованостей продовжуємо розвивати нашу економіку", - заявив глава уряду Туреччини.

Реджеп Ердоган запропонував країнам, які переживають сьогодні труднощі через світову економічну кризу, вивчати досвід Туреччини і брати з неї приклад.

"Ми можемо стати прикладом для багатьох країн. Тільки країна зі стабільною і надійною економікою може стати центром тяжіння для іноземних інвестицій", - зазначив Ердоган.

Прем'єр-міністр Туреччини заявив, що країнам, які не можуть похвалитися саме такою характеристикою національної економіки, в сучасному світі не слід розраховувати, що до країни прийдуть великі іноземні інвестори.

Також Реджеп Ердоган заявив про амбітні плани турецького уряду до 2023 року увійти до першої десятки економік світу.

Нагадаємо, що в роботі Астанинського економічного форуму беруть участь віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов та директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram