ГоловнаЕкономікаБізнес

ДАІ проти повернення довіреностей на авто

У МВС не хочуть ускладнювати життя водіям.

ДАІ проти повернення довіреностей на авто
Фото: Макс Левин

Державна автомобільна інспекція вважає, що недоцільно відновлювати отримання довіреності для керування чужим транспортним засобом.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника управління Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ Володимир Резніков.

"На мою думку, враховуючи, що позиція міністерства полягає в тому, щоб спростити життя водіям-громадянам України... повернення до видачі певних документів дозвільного характеру - це є кроком назад, і я особисто, і позиція міністерства - ми не підтримуємо такий законопроект", - сказав він.

Резніков зазначив, що нинішній порядок передбачає, що будь-яка особа, яка на має посвідчення водія відповідної категорії, а також усну домовленість із власником транспортного засобу та свідоцтво про реєстрацію засобу, може керувати ним в Україні та за її межами.

19 квітня депутат Верховної Ради Ігор Савченко (фракція Партії регіонів) зареєстрував у парламенті законопроект №10371, який передбачає, що право на володіння і керування транспортним засобом належить тільки власникові транспортного засобу або особі, яка одержала від власника дозвіл на право володіння й управління цим транспортним засобом.

Нагадаємо, ДАІ зняла три соціальні мультиплікаційні ролики, які пропагують дотримання правил дорожнього руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram