ГоловнаЕкономікаБізнес

Змінився директор найбільшого експортера зерна

Нового керівника пов'язують з нардепом Юрієм Іванющенком.

Змінився директор найбільшого експортера зерна
Фото: hlib-invest.com.ua

Роберт Бровді залишив посаду генерального директора найбільшого українського експортера зерна "Хліб Інвестбуд", пише "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на Державну продовольчо-зернову корпорацію України.

Замість нього на цю посаду призначено Ігоря Філіпенка, який є головою наглядової ради ДПЗКУ.

За даними учасників ринку, Філіпенко є співвласником торгово-розважального центру SkyMall, клініки "Медіком" і Міжрегіонального інвестиційного союзу, який розпочав свою діяльність у середині 90-х на ринку нафтопродуктів Донецька.

Крім того, представники ринку пов'язують його з провладними структурами, серед яких народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Роберт Бровді, який керував "Хліб Інвестбудом" з 2010 року, став комерційним директором компанії.

Компанія "Хліб Інвестбуд" створена в грудні 2004 року ДАК "Хліб України". 2010 року власником 51% акцій компанії стала кіпрська Kalasar, засновники якої невідомі.

У підсумку вже 2010/11 маркетингового року "Хліб Інвестстбуд" увійшла до трійки найбільших зернотрейдерів України, багато в чому завдяки держпідтримці - компанія отримала найбільші обсяги квот на експорт зернових.

За підсумками дев'яти місяців поточного маркетингового року (липень 2011-червень 2012 року) "Хліб Інвестстбуд" стала найбільшим експортером зерна (2,5 млн тонн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram