ГоловнаЕкономікаБізнес

"Яндекс" запускає перший платний додаток

Власники iPhone можуть купувати у компанії музику.

"Яндекс" запускає перший платний додаток
Фото: blogspot.com

Російський інтернет-гігант "Яндекс" запускає перший для себе платний додаток - музичний сервіс для смартфонів.

Зараз додаток "Яндекс. Музика" для мобільних доступний тільки для iPhone, але до кінця року "Яндекс" планує запустити аналогічний сервіс і для смартфонів на базі Android, і компанія також розмірковує над його адаптацією під інші мобільні ОС.

Додаток буде доступний користувачам у Росії, Казахстані, Білорусі та в Україні.

Перші два тижні користувач зможе завантажувати і слухати музику безкоштовно, а потім вартість сервісу становитиме 199 рублів на місяць ($6,99 в магазині App Store).

Онлайн-сервіс "Яндекс. Музика" залишиться безкоштовним, і компанія наразі не планує запуск інших платних сервісів.

Усього каталог музики "Яндекса" містить близько 3,3 млн треків, з яких лише близько 22 тис. - російськомовні, але на них припадає половина прослуховувань. До кінця року їх кількість подвоїться, пообіцяв керівник сервісу "Яндекс. Музика" Костянтин Воронцов.

Він також повідомив, що "Яндекс" веде переговори з російськими стільниковими операторами про, наприклад, попереднє встановлення сервісу в апарати, які продаються, але конкретних домовленостей наразі немає.

Нагадаємо, консолідований прибуток "Яндекса" за 2011 рік становив $622 млн, що на 60% більше, ніж за 2010 рік. Доходи "Яндекса" за минулий рік також зросли - на 51% до $179 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram