ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple анонсував вихід нових продуктів

Компанія змінює стратегію виробництва.

Apple анонсував вихід нових продуктів

Apple готує до запуску нові продукти, заявив гендиректор Apple Inc. Тім Кук журналістам на конференції D10 All Things Digital.

Однак, як пише Wall Street Journal, глава Apple відмовився відповісти, чи буде розроблений iPhone меншого розміру, ніж телевізор від Apple.

"Життя йде повним ходом. Ми готуємо абсолютно неймовірні речі", - сказав CEO.

Одним із пріоритетних напрямів роботи є вдосконалення системи голосового керування Siri,яку часто критикують користувачі iPhone, додав він.

Тім Кук, який фактично змінив засновника Apple Стіва Джобса на чолі компанії в серпні минулого року, вперше бере участь у щорічній конференції D10. На відміну від свого попередника, який створив корпоративну культуру з особливою увагою до конфіденційності, Кук має намір підвищити прозорість роботи Apple. Мова, однак, не стільки про нову продукцію, скільки про соціальні питання, зокрема права співробітників китайських компаній - постачальників Apple.

Також Т. Кук висловив сподівання, що в майбутньому якнайбільше компонентів продукції Apple будуть виготовляти в США. Він вважає, що виробничий сектор США зіштовхується з труднощами не в останню чергу через зниження кваліфікації фахівців.

"Є речі, які можна виготовляти в США, - не тільки для внутрішнього ринку, а й для експорту по всьому світу. Процес складання, чи можна його здійснювати в США? Так, я вірю в це, одного разу ми знову повернемося до цього" , - заявив глава Apple.

Наразі фінальну збірку продуктів Apple здійснюють азіатські партнери компанії, зокрема тайванська Foxconn Technology і китайські заводи. У США ж виготовляють лише деякі компоненти, у тому числі головні мікропроцесори для iPhone і iPad, які випускають на фабриці в Остіні (штат Техас). У штаті Кентуккі виробляють покриття для екранів смартфонів і планшетників Apple.

На думку Т. Кука, в найближчому майбутньому багато споживачів робитимуть вибір на користь iPad. "Мені подобається мій Mac, але все більше і більше часу я проводжу з iPad", - сказав він.

Гендиректор Apple також торкнувся питання про "патентні баталії" з Samsung Electronics та іншими конкурентами на ринку смартфонів. Він виступив на захист позиції Apple у зв'язку з позовами до Samsung і інших компаній через копіювання інтелектуальної власності Apple. Водночас Т. Кук назвав несправедливими позови конкурентів до Apple за порушення патентів на основні технології створення мобільних телефонів.

Раніше повідомляли, Apple визнали винуватою в порушенні патенту, що належить компанії Motorola Mobility.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram