ГоловнаЕкономікаБізнес

Google хоче зареєструвати "смішний" домен

Заявка інтернет-гіганта коштуватиме 1,5 млн грн.

Google хоче зареєструвати "смішний" домен

Інтернет-гігант Google подав заявку на низку нових доменів верхнього рівня, включаючи. google і .youtube, а також .lol (що по суті є інтернет-мемом LOL - laughing out loud, "голосно сміюся", або "ржунімагу").

Як повідомляють на офіційному блозі компанії, всі домени, на які корпорація подала заявки в ICANN, вона поділила на чотири категорії. У першу потрапляють торгові марки інтернет-гіганта (наприклад,. Google), у другу - домени, пов'язані з сервісами компанії (.Docs для Google Docs).

Зона .youtube віднесена до категорії доменів, які можуть бути корисні користувачам. Вона може використовуватися, наприклад, для розміщення каналів або виділення окремих жанрів. У четверту групу входять домени, які можуть бути "потенційно цікаві", зазначає Google. До цієї категорії і відноситься зона .lol.

Як повідомляє видання AdAge з посиланням на анонімне джерело, всього корпорація подала заявки на реєстрацію більш ніж 50 доменних імен. За кожну з заявок ICANN вимагає перерахувати 185 тис. доларів (близько 1,5 млн грн).

Прийом заявок на "слова-домени" відкрили в січні 2012 року і закінчився він 30 травня. ICANN отримала 1900 пропозицій. Повний список поданих заявок буде опубліковано 13 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram