ГоловнаЕкономікаБізнес

Від заправок вимагають знизити ціни на 70 копійок

Ціни на бензин в Україні падають повільніше, ніж в Європі.

Від заправок вимагають знизити ціни на 70 копійок
Фото: vladnews.ru

Зниження цін на українських АЗС відбувається надто повільно, йдеться заяві експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів.

У зв'язку з цим учасникам ринку радять знизити ціни на бензини до 70 коп. за літр, а на дизельне паливо - до 60 коп. за літр, передає прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"З початку травня середні європейські котирування бензину А-95 знизилися на 14,9%, дизельного палива - на 11,0%. Однак, порівняно з європейським ринком, на українському ринку зниження цін відбувалося повільно та непропорційно європейським тенденціям. Як результат, зниження українських середніх цін на нафтопродукти незначні: на бензин А-95 - на 1,5%, на дизельне паливо - на 4,4%", - вважають у групі.

"Водночас травень для учасників ринку нафтопродуктів був досить прибутковим, середня розрахункова маржа становила 222 дол/т. З початку червня прибутковий період триває, - середня розрахункова маржа становить 284 дол/т.", - йдеться в повідомленні ЕАГ.

Нагадаємо, наприкінці травня Антимонопольний комітет зобов'язав мережі АЗС знизити ціни на бензин до економічно обґрунтованого рівня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram