ГоловнаЕкономікаБізнес

Британія отримуватиме енергію ісландських вулканів

Британські бізнесмени побоюються, що через угоду їм не дістанеться грошей.

Британія отримуватиме енергію ісландських вулканів
Фото: EPA/UPG

Британія та Ісландія минулого тижня підписали угоду про можливість використання геотермальної енергії ісландських вулканів у поставках енергії до Великобританії.

Меморандум про взаєморозуміння також показує, що дві країни розроблятимуть газові та нафтові ресурси і досліджуватимуть можливості об'єднання енергосистем, повідомляє Icenews.

Технологія геотермальної системи, яку розробляють, нешкідлива, вона отримує енергію шляхом закачування води в колодязі глибиною в тисячі метрів, тому вона може розігрітися на теплих скелях і її можна використати як джерело енергії.

Водночас звіти показують, що у Великобританії достатньо геотермальної енергії під землею, щоб забезпечити 20% її потреб в електриці. Геотермальний сектор в Британії побоюється, що нова угода з Ісландією означає, що їм не дістанеться фінансування, яке необхідне на розробку технології в країні.

Зазначимо, що Ісландія - один з найбільш активних регіонів вулканічної діяльності на землі. Так, виверження вулкана Ейяфьятлайокудль 2010 року було настільки потужним, що в країні було введено надзвичайний стан, а багато країн Європи були змушені закрити свій повітряний простір у зв'язку з викидом в атмосферу величезної кількості попелу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram