ГоловнаЕкономікаБізнес

Ізраїльська SunElectra підтвердила плани будівництва СЕС в Одеській області

За будівництво в компанії мають намір узятися через кілька місяців.

Ізраїльська SunElectra підтвердила плани будівництва СЕС в Одеській області

Ізраїльська компанія SunElectra підтвердила озвучені наприкінці минулого року плани побудувати в Одеській області сонячні електростанції (СЕС) загальною потужністю 25-30 МВт.

"Усі оголошені плани зберігаються. Ми рухаємося вперед, продовжуємо роботу із землевідведення, з отримання всіх необхідних дозволів і погоджень. Сподіваюся, що через кілька місяців уже візьмемося за будівництво", - сказав засновник і директор SunElectra Петро Розенкранц.

Він зазначив, що будівництво СЕС матиме низку позитивних наслідків для Одеської області, зокрема, підвищиться якість і надійність енергопостачання споживачів регіону, буде створено нові робочі місця, і все це - без шкідливого впливу на довкілля.

"Нові електростанції вироблятимуть чисту енергію, якість електропостачання покращає. До будівництва залучать мешканців регіону, використають місцеві будівельні матеріали", - сказав керівник SunElectra.

Як повідомляли, SunElectra наприкінці минулого року оголосила про плани збудувати в Одеській області 10 СЕС потужністю від 1,5 МВт до 4 МВт кожна. Така потужність електростанцій дозволить під'єднати їх до наявних підстанцій без серйозної реконструкції останніх.

Уведення електростанцій заплановано на другу половину 2012 року.

У будівництві СЕС в Одеській області також зацікавлена міжнародна компанія Activ Solar, яка в 2010-2012 роках побудувала в Криму чотири фотоелектричні станції загальною потужністю більш ніж 227 МВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram