ГоловнаЕкономікаБізнес

Блер: уряд ФРН відповідальний за долю євро

Політик закликав членів єврозони провести докорінні економічні перетворення.

Блер: уряд ФРН відповідальний за долю євро

Подальша доля єдиної європейської валюти повністю залежатиме від рішень уряду ФРН, вважає екс-прем'єр Великобританії Тоні Блер. Із такою заявою політик виступив у Лондоні напередодні саміту G20, інформують закордонні ЗМІ.

"Майже всі країни Європи стоять перед непростим вибором: вживати заходів економії і проводити структурні реформи або ж домагатися економічного зростання, не проводячи реформ. Вийти з ситуації, що склалася, можна тільки маневруючи між цими крайнощами, намагаючись проводити політику, спрямовану на підтримку зростання, і при цьому здійснюючи реформи", - сказав Т. Блер

На думку Блера, тільки гарантувавши проведення докорінних економічних перетворень і здійснюючи відповідні кроки у справі, інші члени єврозони зможуть переконати ФРН продовжити боротися за порятунок євро. При цьому, вважає Блер, порятунок євро можливий лише тоді, коли Німеччина зробить усе від неї залежне для порятунку європейської валюти.

Політик-лейборист, який очолював британський уряд упродовж 10 років із 1997-го по 2007 рік, зазначив, що євро не зможе і далі залишатися основною валютою Євросоюзу, якщо в найближчому майбутньому як окремі країни Євросоюзу, так і вся структура загалом не стануть на шлях докорінних реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram