ГоловнаЕкономікаБізнес

Експеримент: $100 тис. тим, хто кине навчання заради бізнесу

Венчурний інвестор намагається довести, що вища освіта не дуже важлива.

Експеримент: $100 тис. тим, хто кине навчання заради бізнесу
Фото: sergeichuksin.wordpress.com

Американський венчурний інвестор Пітер Тіль готовий видати двадцяти студентам до 20 років по $100 тис. кожному протягом двох років, якщо ті погодяться кинути навчання, щоб працювати в бізнесі.

Тіль впевнений, що сьогодні вищу освіту занадто переоцінено і в більшості випадків вона є марною тратою часу, повідомляє сайт "Тексти".

Він також хоче довести, що для розумної людини стартовий капітал набагато важливіше, ніж вища освіта. І навіть якщо немає стартового капіталу, то у вільний час студент здатний зробити набагато важливіші речі, ніж під час навчання.

Білл Гейтс, Марк Цукерберг і багато інших успішних підприємців так і не довчилися у вузі. На думку Тіля, який був першим інвестором Facebook, це правило діє для всіх студентів. Тому він закликає їх не втрачати час і кинути навчання.

Думка Тіля знайшла розуміння у багатьох студентів. Коли він вперше оголосив про свою незвичайну програму рік тому, то отримав понад 400 анкет від охочих кинути навчання. Багато анкет було від студентів досить престижних університетів, серед яких 17 анкет зі Стенфорда. Шляхом конкурсного відбору кількість претендентів скоротили до 20-ти щасливчиків.

Черговий набір до програми розпочнеться восени 2012 року, анкети будуть приймати на цій сторінці, в тому числі від іноземців.

Нагадаємо, більшість українців хоче, щоб їхні діти й онуки отримали вищу освіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram