ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема
Война с EX.ua

Ex.ua відновив майже всю інформацію

На 21 червня недоступні ще 525 файлів.

Ex.ua відновив майже всю інформацію

Великий український файлообмінник Ex.ua майже повністю відновив свою роботу після міліцейської атаки. Про це сказано на самому сайті.

У січні міліція заарештувала сервери компанії в рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських прав компаній Adobe і Graphisoft. У лютому сайту повернули доменне ім'я. А сервери компанії повернули тільки минулого тижня.

Дії міліції так обурили пересічних користувачів, що вони влаштували атаки на сайти МВС, Адміністрації Президента, Кабміну й інших органи влади. Також хакери-добровольці атакували Партію регіонів. На захист сайту став навіть молодший син Президента Віктор Янукович-молодший. На темі вирішили також попіаритися комуністи й обмудсмен.

Незважаючи на такий інформаційний галас, власники сайту Ex.ua досі невідомі. Журналісти змогли дізнатися тільки те, що сайт записано на підставних людей. Компанія, яка допомогла сайту сховати власників, також брала участь у скандальному тендері із закупівлі бурових установок для "Чорноморнафтогазу" (т.зв. "вишки Бойка").

На відео: як міліція арештовувала сайт у січні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram