ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія розпродасть найбільші держактиви

У Медведєва оприлюднили рішення про масову приватизацію.

Росія розпродасть найбільші держактиви

Уряд Дмитра Медведєва ухвалив рішення про масову приватизацію найбільших державних компаній РФ.

Як повідомляється в прес-релізі уряду РФ, у 2012-2013 роках будуть продані акції в РЖД (25% мінус одна акція), "Росагролізингу" (49,9%), "Роснано" (10%) і ОЗК (100%) .

Також вирішено повністю продати "Роснафту". Поступова приватизація компанії почнеться наступного року, а до 2016 року найбільша нафтовидобувна корпорація країни перейде в приватні руки повністю.

Крім того, будуть частково приватизовані держбанки ВТБ (25% мінус одна акція) і Ощадбанк (7,58%). Відповідно до затвердженого розпорядження, до 2016 року держава повністю вийде з капіталу ВТБ, "Радкомфлоту", "Росагролізингу", "Зарубіжнафти", "РусГідро", "Інтер РАО ЄЕС", "Шереметьєво", "Аерофлоту", Россільгоспбанку і "Алросу".

Частку держави буде скорочено в "Транснафті", ФСК ЄЕС і "Уралвагонзаводі" до 75% плюс одна акція. Пакет, що належить уряду в Об'єднаній суднобудівній та Об'єднаній авіабудівній корпорації буде зменшено до 50% плюс одна акція.

В уряді уточнили, що під час приватизації низки компаній, враховуючи "Аерофлот", "Зарубіжнефту", ОЗК, "РусГідро" і "Алросу", держава може зберегти право на участь в управлінні через "золоту акцію".

Нагадаємо, раніше уряд Росії оголосив про плани приватизувати едине у світі підприємство з видобутку бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram