ГоловнаЕкономікаБізнес

Азаров: українці недостатньо поінформовані про програму доступного житла

7,5 тис. громадян узяли участь у держпрограмі.

Азаров: українці недостатньо поінформовані про програму доступного житла
Фото: analitica.kiev.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що громадяни недостатньо поінформовані про державну програму здешевлення вартості кредитів для забезпечення доступним житлом.

Про це він сказав на засіданні Кабінету Міністрів.

"Недостатньо просто перераховувати гроші будівельникам, коли населення не знає про умови отримання пільгового іпотечного кредиту. Неможливо активізувати будівництво, коли невідомо, як можна буде цю квартиру отримати і на яких умовах. Потрібно, щоб кожна людина дізналася про кроки держави й уряду в цьому питанні з відкритих урядових джерел", - вважає прем'єр.

Як приклад інформування населення про державні програми Азаров навів роботу з поширення відомостей про виплати знецінених вкладів Ощадбанку СРСР.

На думку прем'єра, також необхідно удосконалити порядок надання пільгових кредитів на житло та врахувати пропозиції, які надходять із регіонів, про розмір першого внеску й інші умови отримання таких кредитів.

Азаров зазначив, що початок реалізації такої програми - вже успіх для вітчизняного будівництва, проте Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства необхідно звернути особливу увагу на інформування населення про цю програму.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд прогнозує одержання громадянами перших квартир за програмою пільгового кредитування в серпні-жовтні.

За даними міністерства, на кінець червня 7,5 тис. громадян побажали взяти участь у програмі, запропоновано 4,7 тис. квартир, укладено 72 договори.

Мінрегіонбуд також ініціює зниження першого внеску за програмою пільгового іпотечного кредитування з 25% до 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram