ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Розетки" знову проблеми з податковою

Податківці прийшли з обшуком на колишній склад компанії.

У "Розетки" знову проблеми з податковою
Фото: itrate.ru

Податкова міліція ввечері 27 червня опечатала і обшукала приміщення, де раніше знаходилися склади інтернет-магазину Rozetka.ua.

Близько 18:00 середи в офіс компанії "Соціальна допомога", який знаходиться за адресою вул. Фрунзе, 82, прибула з перевіркою податкова міліція і слідчий, який не є слідчим у справі Rozetka.ua, повідомив ЛІГАБізнесІнформ юрист компанії "Соціальна допомога" Павло Журавльов.

"В офісі шукали документи, які б доводили, що компанія СД співпрацює з "Розеткою", - заявив Журавльов.

За його словами, до 19:00 офіс обшукали, проте не знайшовши потрібних документів, податкова опечатала офіс, але не поставила дату.

Юрист зазначив, що податківці обіцяли повернутися в понеділок вранці.

"За законом про міліцію податкова може опечатати підприємство максимум на 24 години, але сьогодні вранці співробітники не змогли потрапити в офіс", - повідомив Журавльов.

У свою чергу, директор "Розетки" Владислав Чечоткін підкреслив, що його підприємство не співпрацює з компанією "Соціальна допомога". Він заявив, що проти Rozetka.ua були порушені три кримінальні справи, а "зараз проти компанії порушили четверту". Тому було проведено обшук, хоча ця компанія не має з "Розеткою" нічого спільного, зазначає Чечоткін. Директор Rozetka.ua повідомив, що раніше за цією адресою знаходилися склади його підприємства.

Нагадаємо, в квітні співробітники податкової міліції проводили обшук у трьох офісах і складських приміщеннях "Розетки". На підставі акта перевірки було порушено кримінальну справу за ч 3 ст. 212 КК проти директора компанії Владислава Чечоткіна. За результатами перевірки податківці встановили, що посадові особи підприємства нібито ухилилися від виплати ПДВ на суму понад 7 млн грн шляхом оформлення безтоварних операцій з підприємствами, що мають ознаки фіктивності.

Однак 17 травня Rozetka.ua оскаржила в суді висунуті проти неї обвинувачення в ухиленні від сплати податків на суму 7,3 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram