ГоловнаЕкономікаБізнес

"Манчестер Юнайтед" розмістить акції на біржі

Футбольний клуб розраховує залучити $ 100 млн.

"Манчестер Юнайтед" розмістить акції на біржі

Англійський футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" має намір залучити $100 млн від публічного розміщення акцій (IPO) на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Як пише The Wall Street Journal, виручка клубу минулого року становила $ 520 млн, однак при цьому команда має борг у розмірі $ 664 млн, який не дозволяє купувати кращих гравців.

"Манчестер Юнайтед" належить родині Глейзерів, яка збереже контроль за клубом і після IPO. Дата проведення і діапазон ціни однієї акції поки не визначено. Відомо тільки, що клуб має намір розмістити два види паперів - які голосують і які не мають права голосу.

"Інтереси нашого основного акціонера можуть не збігатися з інтересами інших власників паперів", - ідеться в документі футбольного клубу.

"Манчестер Юнайтед" стане першим спортивним клубом, який розмістив акції в США за останні 13 років. Торік "Манчестер Юнайтед" планував провести IPO на біржі в Сингапурі, проте заявку було скасовано у зв'язку з нестабільністю на ринках.

Нагадаємо, раніше про плани виходу на IPO заявляла "Формула-1". Однак розміщення відклали через несприятливу ринкову кон'юнктуру після IPO соцмережі Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram