ГоловнаЕкономікаБізнес

Умови пільгової іпотеки пом'якшили

Верхній поріг щомісячного доходу сім'ї, що претендує на отримання позики, скасовано.

Умови пільгової іпотеки пом'якшили
Фото: Макс Левин

Порядок отримання пільгових кредитів на житло під 3% річних спрощено.

Своєю постановою №598 уряд зняв верхній поріг щомісячного доходу родини, яка претендує на отримання позики. Його було встановлено спочатку на рівні п'яти середньомісячних зарплат на одну людину (14,71 тис. грн), а потім було збільшено до десятикратного розміру (29,42 тис. грн для України; 45,92 тис. грн для Києва), пише "Коммерсант-Украина".

Збільшено і площу житла, що купується - тепер позичальники зможуть купувати квартири до 76 кв. м і житлові будинки до 94 кв. м.

Крім того, в разі надання додаткової застави розмір першого внеску для отримання кредиту, що становить 25% вартості житла, може бути знижено до 10%.

Нагадаємо, що спочатку програма здешевлення іпотеки була затверджена Кабміном 3 травня, а стартувала вона в середині травня. Однак за місяць договори були підписані лише з кількома десятками громадян, що викликало невдоволення прем'єра Миколи Азарова.

Наприкінці червня він заявив, що українців недостатньо поінформовано про програму доступного житла і доручив Мінрегіонбуду звернути на це питання пильну увагу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram