ГоловнаЕкономікаБізнес

У Франції закриють Перший автозавод за 20 років

Уряд країни вже відреагував на рішення Peugeot Citroen.

У Франції закриють Перший автозавод за 20 років
Фото: ria.ru

Французький автогігант Peugeot Citroen має намір закрити завод в передмісті Парижа. За даними Le Figaro, зупинка підприємства стане першим закриттям автомобільного заводу у Франції за останні 20 років.

В результаті закриття заводу в Ольне-су-Буа роботу втратять 3 тис. осіб, ще 1,4 тис. співробітників Peugeot будуть скорочені на заводі в Ренн (Бретань) і 3,6 тис. адміністративних працівників звільняться за згодою сторін. У повідомленні компанії наголошується, що вона планує запропонувати співробітникам заводу в Ольне-су-Буа робочі місця на інших підприємствах.

Уряд Франції вже відреагував на новину про скорочення в Peugeot Citroen. Міністр з соціальних питань Марісоль Турен заявила, що урядові експерти вивчать ситуацію в компанії. За результатами перевірки автогіганта можуть зобов'язати піти на поступки працівникам.

Як причини, що підштовхнули компанію до таких рішень, називається спад попиту на автомобільному ринку в Європі. У Peugeot Citroen відзначили, що за підсумками першого півріччя виробник може одержати збиток, прогнозний обсяг якого не уточнюється. За підсумками першого кварталу 2012 року збиток автомобільного підрозділу Peugeot Citroen становив 700 млн євро.

Нагадаємо, що японський автовиробник Mitsubishi продає завод у Європі за 1 євро.

Автопродаж в Європі падає вісім місяців поспіль. Кількість зареєстрованих нових машин в травні була найнижчою за двадцять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram