ГоловнаЕкономікаБізнес

Туристів, які застрягли в Хорватії, повернуть в Україну

Пасажирів ніхто не попередив про скасування чартерного рейсу.

Туристів, які застрягли в Хорватії, повернуть в Україну
архивное фото
Фото: donbass.ua

Туристи, які застрягли в хорватському місті Рієка, повернуться в Україну завтра, 14 липня, але з іншого міста - Пула.

Про це LB.ua повідомили самі пасажири.

Нагадаємо, 10 липня українські туристи не змогли вилетіти із Рієки в Київ через скасування чартерного рейсу авіакомпанії "ХОРС". Як пояснив LB.ua гендиректор авіакомпанії "ХОРС" Олексій Овчинніков, фрахтувальник повітряного судна ТОВ "Турменю" розірвав договір з авіакомпанією ще 3 липня. Компанія також обіцяла вивезти пасажирів власними силами. Але пасажири, які купили квитки на рейс із Рієки до Києва на 10 липня, про таке рішення фрахтувальника не знали і до останнього були впевнені, що рейс відбудеться. У компанії "Турменю" спілкуватися із журналістом LB.ua відмовилися.

Цікаво, що пасажирам не пощастило і під час перельоту з Києва до Хорватії. Як вони повідомили LB.ua, рейс до Хорватії затримали на п'ять годин. Гендиректор "ХОРС" О. Овчинніков пояснив, що в затримці вильоту 26 червня також було винувате ТОВ "Турменю", яке не виконало в повному обсязі умови з оплати перельоту. Для туристів також була сюрпризом посадка в Чорногорії на шляху з України в Хорватію, оскільки квитки вони купували на прямий рейс із Києва в Рієку.

Компанія ТОВ "Турменю" продавала квитки на рейс 10 липня через мережу туристичних компаній і агентств. Зараз доля пасажирів залежить від цих посередників. Кілька туркомпаній займаються поверненням українських туристів додому. Принаймні троє пасажирів рейсу з Рієки повідомили LB.ua, що їм запропонували повернутися до Києва 14 липня з хорватського міста Пула. Постраждалим обіцяли компенсацію витрат на переліт із Пули в Київ, трансфер з одного хорватського міста в інший, а також плату за продовжене проживання.

Нагадаємо, українські туристи проміняли Єгипет на Емірати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram