ГоловнаЕкономікаБізнес

"Богдан" хоче побудувати автозавод у Росії

Переговори ведуть із Volkswagen, Citroen, FIAT і BMW.

"Богдан" хоче побудувати автозавод у Росії
Фото: motor.ru

Корпорація "Богдан" веде переговори зі світовими автовиробниками про спільне будівництво заводу в Нижньогородській області Росії, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Ми ведемо переговори з великою кількістю компаній. Передусім з автовиробниками, у яких іще немає майданчиків у РФ, а також із тими, хто планує збільшити потужності", - розповів президент "Богдана" Олег Свинарчук.

За даними видання, пропозиції було надіслано Volkswagen Group, Citroen, FIAT і BMW.

"Богдан" разом із корпорацією "Укравто" планували побудувати завод із виробництва автомобілів і автобусів у РФ ще 2006 року й навіть придбали ділянку площею 252 га. Однак через кризу 2008 року проект було "заморожено".

Активізуватися компанію змушує введення в РФ утилізаційного збору на імпортні автомобілі.

Нагадаємо, розмір утилізаційного збору в Росії нині розробляють, сума може становити 20-45 тис. руб. (від $ 609 до $ 1,37 тис.) залежно від обсягу двигуна, для вантажівок - 150-400 тис. руб. ($ 4,5-12,1 тис.) залежно від тоннажності.

За оцінками експертів, збір буде закладено у вартість автомобіля, що фактично додасть 10-12% до середньої вартості українських автомобілів у Росії. У підсумку вони можуть скоротити свою частку на російському ринку на третину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram