ГоловнаЕкономікаБізнес

Узбекистан заблокував роботу "дочки" МТС

Напередодні було санкціоновано арешт трьох топ-менеджерів компанії.

Узбекистан заблокував роботу "дочки" МТС

Влада Узбекистану призупинила ліцензію "дочки" російського оператора МТС - компанії "Уздунробіта" ("МТС-Узбекистан").

Як повідомляє сайт узбецького агентства зв'язку та інформатизації, причина призупинення в "неодноразових і систематичних грубих порушеннях, невиконання приписів контролюючого органу".

Термін припинення ліцензії становить десять робочих днів, починаючи з 18:00 17 липня. Йдеться про ліцензію, що було видано "Уздунробіте" 2004 року "на право заняття діяльністю з проектування, будівництва, експлуатації та надання послуг мереж рухомого радіотелефонного (стільникового) зв'язку".

На сайті оператора "МТС-Узбекистан" повідомлення про припинення ліцензії або про якісь зміни в роботі поки немає.

Напередодні, 16 липня, Генпрокуратура Узбекистану санкціонувала арешт трьох топ-менеджерів "Уздунробіти": директора з корпоративного розвитку Азізілло Мірзамойдінова, директора департаменту роумінгу Бахрома Іргашева, а також заступника директора "дочки" самої "Уздунробіти" Рахіма Іргашева. До цього узбецька влада видала санкцію на арешт гендиректора "Уздунробіти" Бекзода Ахмедова у зв'язку зі звинуваченнями в шахрайстві та відмиванні грошей.

Претензії до дочірньої структури МТС у узбецької влади виникли в червні поточного року. У Генпрокуратурі країни заявили, що під час перевірки "Уздунробіти" було виявлено "факти грубих порушень законодавства", в тому числі ухилення від сплати податків і відмивання грошових коштів. Своєю чергою, в МТС заявили, що перевірки та слідчі дії щодо "Уздунробіти" ведуть із порушенням закону, а дії правоохоронних органів Узбекистану оператор розцінив як "тиск на російського інвестора".

"Уздунробіта" є одним із чотирьох операторів мобільного зв'язку, що діють в Узбекистані. На початку 2012 року абонентська база компанії налічувала близько 9,5 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram