ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" не цікавить приватизація українських облгазів

Російська компанія сумнівається у відкритості конкурсів.

"Газпром" не цікавить приватизація українських облгазів
Фото: EPA/UPG

Російський "Газпром" не планує брати участь у приватизації українських облгазів, пише "КоммерсантЪ-Украина" з посиланням на джерело в компанії.

Напередодні голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що "Газпром" є одним із головних претендентів на придбання держпакетів акцій облгазов, але в компанії заяви фонду називають спробою створити видимість конкуренції за об'єкти.

"Українська сторона використовує цей аргумент для того, аби показати, що конкурс пройде відкрито. Насправді ми не отримали ні запрошення на конкурс, ані гарантій, що він буде відкритим, і тому брати участь у ньому не плануємо", - заявили виданню.

Водночас у департаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міненерго ці заяви ставлять під сумнів, оскільки "Газпром" неодноразово говорив про свій інтерес до українського роздрібного газового ринку та про бажання вийти на кінцевого споживача на цьому ринку.

Нагадаємо, минулого тижня ФДМ оголосив перший конкурс із продажу облгазів, виставивши на продаж 25% акцій "Миколаївгазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram