ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська компанія хоче закуповувати двигуни "Мотор Січі"

Потенційний дохід запорізького підприємства може становити 1,4 млрд грн.

Американська компанія хоче закуповувати двигуни "Мотор Січі"

Світовий виробник вертольотів Sikorsky Aircraft веде переговори про співпрацю з "Мотор Січ" про можливу ремоторизацію вертольотів S-61, пише "Коммерсантъ-Украина".

"Ми вели переговори з "Мотор Січчю". Однак я не можу ні коментувати їх, ні говорити про можливі результати. Деяких серйозних технічних питань наразі не вирішено", - заявив директор із зовнішніх комунікацій Sikorsky Aircraft Пол Джексон.

"Вертолітний бренд Sikorsky шанований в Америці. Вертоліт S-61 трохи менший за Мі-17, на ньому стоїть двигун виробництва General Electric потужністю 1,4 тис. к. с. Однак він не здатний літати в умовах сильної спеки, наприклад при 50°C, тому компанія звернулася до нас", - пояснив інтерес американців до продукції "Мотор Січі" голова ради директорів підприємства В'ячеслав Богуслаєв.

За словами аналітиків, вимога, щоб двигун працював в умовах високих температур, може означати, що модернізовані вертольоти експлуатуватимуть у країнах Близького Сходу або Африки.

"2010 року Sikorsky почав співпрацювати з компанією Carson Helicopters стосовно модернізації S-61 для постачання їх в Афганістан. На цей ринок зараз постачають російські Мі-17, і очевидно, що Sikorsky зацікавлений в тому, щоб зайняти цю нішу", - говорить старший аналітик ІГ "АРТ-Капітал" Олексій Андрейченко.

Аналітик підрахував, що в рамках контракту для Афганістану Sikorsky потрібно модернізувати 110 вертольотів. У цьому разі потенційний дохід "Мотор Січі" від цього контракту з урахуванням додаткових двигунів може становити 1,4 млрд грн.

Нагадаємо, наприкінці минулого року повідомляли, що "Мотор Січ" постачатиме холдингу "Вертольоти Росії" двигуни на $1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram