ГоловнаЕкономікаБізнес

Одеські нафтокомбінати можуть зупинити роботу

У міськраді шукають шляхи вирішення проблеми зі смородом.

Одеські нафтокомбінати можуть зупинити роботу
Фото: www.engine-market.ua

В Одеській міськраді розглянуть питання про припинення роботи нафтопереробних підприємств міста через проблему зі смородом, що виникла внаслідок підвищеної концентрації вуглеводню в повітрі.

На засідання запросили представників усіх підприємств, що працюють із нафтопродуктами. Однак запрошення виконавчого комітету прийняли представники лише чотирьох підприємств "Синтез Ойл", "Ексімнафтопродукт", "Одеснафтопродукт" та Одеський морський торговий порт

За словами заступника начальника управління екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради Валентини Дацюк, єдиним способом нині впливати на підприємства залишається тільки призупинення їх діяльності до ліквідації порушень.

"В лютому та березні цього року ГДК вуглеводню в повітрі була перевищена в 2-3 рази, в травні - у 8 разів, а 18 і 19 липня - вже в 12,5 разу", - заявила чиновник.

Водночас навіть цей важіль тиску не працює з деякими підприємствами.

"Одесанафтопродукт" не виконує рішення про припинення роботи, не виконано рішення про посилення заходів контролю за станом повітря. Керівництво не пускає на територію контролюючі органи. Управління вичерпало всі свої можливості", - зазначила фахівець.

Депутат Одеської міської ради Олександр Іваницький, своєю чергою,  запропонував поскаржитися в Генпрокуратуру на дії природоохоронної прокуратури, яка не зуміла вплинути на підприємства.

Нагадаємо, співробітники міського управління екології та розвитку рекреаційних зон проводили у другому кварталі цього року моніторинг повітря в різних районах Одеси. За результатами моніторингу, в межах міста і промислових районах зафіксовано перевищення ГДК за сумою вуглеводнів у 2,5-3 рази на розі вулиць Добровольського та Паустовського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram