ГоловнаЕкономікаБізнес

Кінах проти обмеження експорту зерна

Боротися зі зростанням цін на продукти треба по-іншому.

Кінах проти обмеження експорту зерна
Фото: Макс Левин

Колишній прем'єр-міністр, керівник Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) і народний депутат від ПР Анатолій Кінах виступає проти обмеження експорту товарів сільського господарства. Його прес-служба поширила таку заяву напередодні засідання Ради національної безпеки і оборони під керівництвом президента України Віктора Януковича.

"Слід максимально використовувати на користь українським аграріям факт зростання цін на зерно на зовнішніх світових ринках. У жодному разі не можна допустити повторення втрат минулих періодів, які отримали наші селяни у зв'язку з введенням непрозорих механізмів квотування експорту, дією експортних мит, через проблеми з невиплатами негативного сальдо ПДВ, збою в системі транспортних перевезень", - цитує Анатолія Кінаха його прес-служба.

Водночас Анатолій Кінах закликає забезпечити в країні продовольчу безпеку за рахунок державної підтримки постраждалих від посухи агрокомпаній, особливо на півдні країни. "Також слід створити відповідні продовольчі ресурси для забезпечення наших внутрішніх потреб у продовольстві та фуражі, сформувати відповідну цінову політику щодо недопущення стрибка цін на продовольство, максимально сприяти реалізації експортного аграрного потенціалу України", - зазначив депутат.

Нагадаємо, Анатолій Кінах не вірить у дефолт України 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram