ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія зробила жорсткішим огляд вантажів на кордоні з Україною

Через африканську чуму свиней.

Росія зробила жорсткішим огляд вантажів на кордоні з Україною
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Федеральна служба з ветеринарного та фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) ухвалила рішення посилити контроль у пунктах пропуску через державний кордон Росії в Білгородській області у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней в Україні.

Про це повідомили у прес-службі Россільгоспнагляду.

"Ухвалено рішення про посилення контролю в пунктах пропуску через державний кордон. Управління Россільгоспнагляду в Білгородській області звертає увагу на необхідності введення жорсткого контролю за переміщенням продукції тваринного походження в ручній поклажі пасажирів, які прямують з України і, зокрема, із Запорізької області, де зареєстровано осередок АЧС", - йдеться в повідомленні.

Також доручено забезпечити проведення повного ветеринарного огляду підконтрольних вантажів, що прямують з України всіма видами транспорту за встановленим порядком (зокрема, ручної поклажі, багажу, поштових відправлень), аби не допустити заборонену до ввезення в Російську Федерацію продукцію.

Як повідомляли раніше, Україна заборонила експорт свиней і продукції з них із Запорізької області у зв'язку зі спалахом на території регіону захворювання на африканську чуму свиней (АЧС).

Нагадаємо, раніше департамент ветнагляду Міністерства сільського господарства Білорусі заборонив ввезення свинини із Запорізької області через африканську чуму свиней.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram