ГоловнаЕкономікаБізнес

Українці витрачають на програми для Apple близько $2 млн на рік

Середня сума платежів в App Store становить трохи менше за $7.

Українці витрачають на програми для Apple близько $2 млн на рік

Мешканці України витрачають на придбання ігор і додатків для iPhone і iPad у середньому близько $2 млн на рік, повідомляє ПриватБанк. Фахівці банку проаналізували обсяги платежів в App Store із пластикових карток установи. Зокрема, за останні 12 місяців власники карток ПриватБанку оплатили в App Store придбання на суму понад $970 тисяч. Оскільки на частку банку припадає майже половина всього українського ринку платіжних карток, сумарні витрати українців на придбання додатків в App Store становлять близько $2 мільйонів на рік.

За даними банкірів, середня сума платежів українців в App Store становить трохи менше за $7 - протягом останнього року за загальної суми $970 тисяч кількість закупівель перевищила 140 тисяч. Як правило, найбільше ігор і програм для iPhone і iPad українці купують в січні, березні та вересні, найменше - в лютому, серпні та листопаді.

З відкриттям українського App Store обсяги платежів клієнтів банку в липні 2012 року зросли на 20% порівняно з червневими і втричі перевищили середньомісячний показник зростання в 7% за останній рік. Керівництво компанії Apple анонсувало запуск українського App Store 22 червня 2012 року. Нині можливість користуватися App Store мають мешканці 121 країни.

Нагадаємо, харківським депутатам куплять планшети від Apple.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram