ГоловнаЕкономікаБізнес

"Громадянин поет" заробив $3 млн

Через цензуру телеканал "Дождь" втратив вигідну передачу.

"Громадянин поет" заробив $3 млн

Приблизно за рік "Громадянин поет" ("Гражданин поэт", авторський колектив - екс-редактор газети "Коммерсантъ" Андрій Васильєв, поет Дмитро Биков і актор Михайло Єфремов) зібрав з усіх джерел більш ніж $3 млн, пише Forbes.ru.

Передача "Громадянин поет" з'явилася 2011 року на російському телеканалі "Дождь". Ідея полягала у віршованій і театральній подачі актуальних новин. Передача була популярною, але одного разу вірші не випустили в ефір - поет прозоро критикував президента Росії Дмитра Медведєва.

Авторському колективу довелося шукати нові майданчики для розміщення передачі. І нові джерела заробітку. "Громадянин поет" прописався на сайті безкоштовного молодіжного журналу F5, на майданчику в YouTube і на хвилях "Эхо Москвы". І журнал, і радіо платили творцям роликів гонорари, але цього, звичайно, було недостатньо.

Інфографіка: Forbes.ru
Інфографіка: Forbes.ru

Із четвертого випуску в "Громадянина поета" з'явився рекламодавець - горілка "Володя і ведмеді". Правда, після плати за 20 із гаком випусків рекламодавець пішов. Тоді учасники проекту почали заробляти на живих концертах. Менш ніж за рік група дала понад 40 концертів, об'їздивши Росію від Санкт-Петербурга і Сочі до Красноярська. Були й заробітки на корпоративах.

Підсумком бізнес-проекту стало видання книги "Громадянин поет". Видавець - мільярдер Олександр Мамут - призначив авторам щедрі роялті - 20% із продажів. Також авторська група випустила DVD.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram