ГоловнаЕкономікаБізнес

Олімпіада в Лондоні стала темою для 150 млн твітів

Більшість повідомлень стосувалася ямайського спринтера Усейна Болта.

Олімпіада в Лондоні стала темою для 150 млн твітів

Олімпійські ігри-2012 у Лондоні стали темою 150 млн твітів у сервісі мікроблогів Twitter, при цьому здебільшого в них фігурував ямайський спринтер Усейн Болт.

За даними соціальних мереж, за 16 днів лондонської Олімпіади забіги Болта на 100 і 200 метрів стали головною темою обговорень, пов'язаних зі спортивною подією. Частота повідомлень, пов'язаних з ямайським бігуном, досягла 80 тис. на хвилину.

З інших спортсменів і подій, пов'язаних із рекордною кількістю повідомлень, техноблог Мashable називає золоту медаль Енді Маррея в одиночному тенісному розряді серед чоловіків (57 тис. повідомлень на хвилину), виграш команди США в Іспанії в чоловічому баскетболі (понад 41 тис. твітів на хвилину) й інші події.

Серед спортсменів за обговоренням найпопулярнішим став бігун Болт, зайнявши перше місце за кількістю твітів. За ним у рейтингу повідомлень у Twitter, що становлять понад 1 млн, йдуть: Майкл Фелпс, Том Дейлі, Райан Лохте, Габбі Дуглас, Енді Маррей, Кобі Брайант, Йохан Блейк, Лі Чонг Вей і Леброн Джеймс.

Згідно з даними Twitter, найбільш обговорюваним видом спорту став футбол, який згадували більш ніж 5 млн разів, проте плавання, легка атлетика, гімнастика і волейбол також обговорювали частіше, ніж інші види спорту.

Попри це, найбільш обговорюваним моментом в Іграх-2012 стала аж ніяк не спортивна подія: повернення Spice Girls під час церемонії закриття стало найпопулярнішим серед користувачів сервісу, повідомлення про що досягли частоти 116 тис. твітів на секунду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram