ГоловнаЕкономікаБізнес

Керченський судноремонтний завод знову виставлено на продаж

Попередній конкурс зірвався через відсутність інтересу.

Керченський судноремонтний завод знову виставлено на продаж
Фото: crim.com.ua

Фонд державного майна вирішив зробити чергову спробу продати Керченський судноремонтний завод.

Як і минулого разу, коли завод не вдалося продати через відсутність потенційних покупців, пакет акцій виставляють за 31,3 млн гривень. Покупець повинен мати портфель замовлень на суму в 30 млн грн на найближчий рік.

Олександр Бондар, екс-голова Фонду держмайна України, прогнозує, що Керченський завод дістанеться олігархам, наближеним до влади.

"Там усе вирішено, хто купить Керченський судноремонтний. Це буде компанія, наближена до діючої влади. Вся приватизація останнім часом проходить саме з такою тенденцією - продаємо тільки своїм", - сказав він.

Бондар сумнівається, що Керченський завод зможуть придбати інвестори з Росії. "Те, що росіяни не куплять його, це точно. Подивіться, в цьому немає сумнівів. Насправді тільки на словах декларують дружбу з РФ. Проте росіян усіляко витісняють з українського ринку", - вважає співрозмовник агентства.

Нагадаємо, Керченський судноремонтний завод спеціалізується на ремонті та переобладнанні суден усіх типів водотоннажністю до 10 тис. тонн. Завод також виробляє комплектуючі до суднових і тепловозних двигунів, металоконструкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram