ГоловнаЕкономікаБізнес

Програму житлового кредитування молоді пропонують продовжити

Це дозволить забезпечити пільговими житлом ще 16 тис. українських сімей.

Програму житлового кредитування молоді пропонують продовжити
Фото: zotouakinita.gr

Кабінету Міністрів пропонують продовжити програму кредитування молодих сімей на придбання житла, яка завершується 2012-го, на п'ять років.

За словами голови правління Держфонду сприяння молодіжному будівництва Леоніда Рисухіна, це дозволить забезпечити пільговими житлом ще 16 тис. українських сімей.

Чому пільгова іпотека не потрібна

"Уряд дав доручення, і Мінрегіон зараз працює над цим - щодо підготовки пропозицій на фінансування державних програм у житловому будівництві. Із тих програм, які реалізуються фондом, зокрема, програма пільгового кредитування молодих сімей, дія її минає цього року. Але, безумовно, вона не може закінчитися по суті. Оскільки ця програма розроблена на виконання статті 10 закону України про соціальне становлення молоді, де зафіксовано саме ці параметри надання кредиту, ми внесли пропозицію разом з Мінрегіоном, і зараз вони з урядом розглядають питання про продовження терміну дії програми на наступні п'ять років з виділенням на цю програму щорічно близько 600-700 млн грн", - зазначив Рисухін.

За його словами, таке фінансування дозволить забезпечити житлом щонайменше всіх тих, кого сьогодні зареєстровано в рейтингу на отримання пільгового кредиту, а таких сімей в Україні понад 16 тис.

Рисухін також повідомив, що Державний фонд сприяння молодіжному будівництву за програмою пільгового молодіжного кредитування з 1997 року надав кредити 10,5 тисячам молодих сімей в Україні на суму понад 1 млрд грн.

Нагадаємо, Кабмін зараз просуває іншу житлову програму - здешевлення вартості іпотечних кредитів "Доступне житло". Зокрема, зараз її розширюють і на сільських забудовників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram