ГоловнаЕкономікаБізнес

Facebook встановила максимальний термін повного видалення фото

Соцмережу критикують за ставлення до персональних даних і контенту.

Facebook встановила максимальний термін повного видалення фото
Фото: http://tsn.ua

Найбільша у світі соціальна мережа Facebook встановила максимальний 30-денний термін для остаточного видалення фотографій користувачів зі своїх серверів.

Соціальна мережа Facebook раніше не дотримувалася якихось фіксованих термінів видалення фотографій із серверів. Цей факт провокував численні скарги користувачів і претензії регуляторів ринку.

Незважаючи на те, що фотографія переставала відображатися на сторінці користувача, до видалення із сервера вона, як і раніше, залишалася доступною для перегляду за наявності прямого посилання на неї.

Коли користувач видаляє фотографію зі свого профайлу, він фактично надсилає адміністрації Facebook запит на видалення відповідного файлу із серверів соцмережі.

У лютому компанія визнала наявність проблеми з термінами видалення файлів зі своїх серверів. За даними Facebook, причиною була стара система зберігання фотографій, завантажених користувачами на ранніх етапах розвитку соцмережі.

Facebook неодноразово зазнавала критики за принципи зберігання і використання персональних даних і контенту користувачів. Зокрема, напередодні влада Німеччини відновила розслідування проти соцмережі, звинувачуючи її у створенні великої бази даних фотографій користувачів без їхньої згоди для забезпечення роботи своєї технології розпізнавання облич.

Соцмережа, яка у травні провела первинне публічне розміщення акцій на біржі (IPO), погодилася на незалежні перевірки щодо дотримання приватності даних користувачів протягом 20 років.

Зазначимо, що число користувачів соцмережі Facebook перевищує 955 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram