ГоловнаЕкономікаБізнес

У Європі просувають ідею податку на Інтернет

Принцип оплати міжнародних дзвінків хочуть перенести в мережу.

У Європі просувають ідею податку на Інтернет
Фото: tsn.ua

Асоціація європейських телекомунікаційних провайдерів ETNO закликає ввести податок для IT-компаній, таких як Google, Facebook, Apple і Netflix.

Як пише блог CNET, голова ради директорів ETNO Луїджі Гамбарделла вважає, що на сьогодні ситуація в телекомунікаційній сфері склалася так, що вона поставила під загрозу можливість інвестувати. Саме тому європейські провайдери вирішили, що час змінити ситуацію. Вони пропонують запровадити податок для американських інтернет-компаній і передати контроль над Інтернетом Міжнародній спілці електрозв'язку, що є частиною ООН.

Представники ETNO намагаються просунути принцип оплати, який чинний для міжнародних телефонних дзвінків.

Водночас, за словами голови правління ICANN (яка зараз керує Інтернетом) Стіва Крокера, принцип плати за використання ресурсами не можна переносити з телефонії в Інтернет, так само як і виділити національний трафік у загальному трафіку транснаціональних компаній.

Нагадаємо, що аналогічну ініціативу про запровадження податку на Інтернет в березні озвучив глава НКРЗ України Петро Яцук. Він зазначав, що такі програми, як Skype, приносять їх власникам великі гроші, але через них значно збільшується навантаження на мережі. А оператори мереж не встигають їх модернізувати під зростання попиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram