ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія знижує ввізні мита через вступ у СОТ

Основні зміни стосуються продуктів харчування та споживчих товарів.

Росія знижує ввізні мита через вступ у СОТ
Фото: ria.ru

Вступ Росії у Світову організацію торгівлі призвів до зниження ввізних митних зборів на низку товарів.

Основні зміни розміру мит відбулися для продуктів харчування і споживчих товарів. Зокрема, серйозно знижено ввізні мита на м'ясну та молочну групи товарів, а також на деякі види овочів і фруктів.

Окрім того, Росія змушена знижувати мито на ввезення одягу. Мита на побутову техніку та електроніку залишаються незмінними, проте щодо деяких позицій мито поступово знизять надалі, починаючи з 2013 року.

Мита на нові легкові автомобілі знижено до 25% з 30%, і ця ставка чинна протягом трьох років із дати приєднання Росії до СОТ. Починаючи з четвертого року до сьомого року, мита знизять з 25% до 15%. При цьому заборонні мита на старі автомобілі (від семи років) залишаються без змін, а мита на автомобілі віком 3-7 років знизять до рівня 20% протягом найближчих семи років. Частково знижено мита на трактори та вантажні автомобілі, в середньому до 15% з 20-25%.

Рівень митного захисту, навіть після приєднання Росії до СОТ, буде значно вищий, ніж рівень митного захисту в Україні

— Володимир Путін, президент Росії

Водночас із 1 вересня необхідно сплачувати утилізаційний збір за кожну завезену машину. Приватним особам це обійдеться в 3-5 тис. рублів, залежно від того, новий автомобіль чи вживаний. Юридичним особам ввезення кожної машини обійдеться від 27 тис. руб. і більше.

Нагадаємо, Росія стала 156-м членом СОТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram