ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ погрожують "Борисполю" судом

Авіакомпанія стверджує, що не має боргів.

МАУ погрожують "Борисполю" судом
Фото: www.vacc-ua.aero

Авіакомпанія МАУ стверджує, що не має боргу перед аеропортом "Бориспіль", і обіцяє подати до суду, якщо її рейси будуть припинені.

"Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" вкрай обурена зверненням аеропорту "Бориспіль" до пасажирів МАУ, розміщеним на сторінці аеропорту в соціальній мережі Facebook. Авіакомпанія МАУ виконує всі свої рейси відповідно до розкладу. Щодо фінансових зобов'язань авіакомпанії перед аеропортом, то МАУ погасила заборгованість, накопичену за так званий "низький" сезон, у повному обсязі", - повідомили в прес-службі МАУ.

За даними авіакомпанії, аеропорт "Бориспіль" ігнорує п. 2.2 наказу Міністерства транспорту та зв'язку України №337 від 26 квітня 2008 року про застосування спеціальної ставки збору за обслуговування трансферних пасажирів, "виставляючи авіакомпанії рахунки згідно зі ставкою за обслуговування прямих пасажирів, розмір якої вдвічі вищий".

"Так формується штучний борг... Спроби реалізації аеропортом попередження про призупинення обслуговування рейсів МАУ суперечать чинному законодавству України та будуть оскаржені авіакомпанією в судовому порядку", - зазначає МАУ.

Нагадаємо, аеропорт "Бориспіль" пригрозив призупинити обслуговування рейсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" через її борги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram