ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія "Нібулон" придбала суднобудівний завод

"Нібулон" здійснив операцію менш ніж за чотири місяці.

Компанія "Нібулон" придбала суднобудівний завод
Завод "Нибулон"
Фото: zernoproekt.com

Компанія "Нібулон" Олексія Вадатурського придбала миколаївський суднобудівельний завод "Лиман".

"Юридично здійснили операцію з придбання майна заводу "Лиман" ми 15 серпня", - цитують Вадатурського в повідомленні підприємства.

За його словами, перший офіційний лист-запит на отримання вихідних даних щодо підприємства "Нібулон" відправив "Лиману" ще 20 квітня. За його словами, компанія певний час вивчала можливості використання виробничих потужностей "Лиману" для вирішення завдань із ремонту й обслуговування існуючого флоту компанії.

Нагадаємо, суднобудівний завод "Лиман" спеціалізується на виробництві патрульних катерів, моторних і парусних яхт довжиною до 70 м. Загальна площа заводу - 7,6 га, площа акваторії - 9,5 га, глибина біля причалу - 5 м.

Водночас "Нібулон" - єдиний в Україні агрохолдинг, що налічує власний флот із 28 барж і 6 буксирів. 2009 року компанія замовила на миколаївському суднобудівному заводі "Океан" будівництво несамохідних двотрюмових суховантажів змішаного типу ("річка-море") і буксирів. Однак 2012-го контракт з "Океаном" було розірвано через те, що завод зірвав графік виконання робіт.

Вадатурський входить у двадцятку найбагатших українців за версією журналу Forbes.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram