ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії хочуть зареєструвати ТМ "ГОСТ"

Під таким брендом вже розпочато випуск вершкового маргарину.

У Росії хочуть зареєструвати ТМ "ГОСТ"
Фото: eastcertification.com

Російський харчовий холдинг "Сонячні продукти" хоче отримати права на товарний знак "ГОСТ". Під таким брендом вже розпочато випуск вершкового маргарину..

ГОСТ, або Державний стандарт, - стандарт випуску товарів, що використовувався в СРСР. Зараз так називають міждержавні стандарти СНД. Як пояснили в "Сонячних продуктах", маргарин випускається за держстандартом, а значить, має право на цю абревіатуру.

Також компанія вирішила запатентувати не саме слово ГОСТ, а графічне зображення такого поєднання букв. Це зображення розміщується на основній площі товарного знаку - плюс в лівому верхньому кутку є невеликий логотип компанії.

У компанію "Сонячні продукти" входять три жирові комбінати, які випускають маргарини, спреди, майонез. За оцінками самої компанії, частка холдингу на російському ринку майонезу становить 11,8%, промислових маргаринів - 25,5%, фасованого маргарину і спредів - 11%. За оцінкою журналу Forbes, виторг компанії 2011 року становив 22 млрд рублів (близько $690 млн за нинішнім курсом).

Нагадаємо, минулого року суд ЄС відмовив гербу СРСР у праві бути торговельною маркою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram