ГоловнаЕкономікаБізнес

Ціни на міжнародну автостраховку хочуть уніфікувати

Державу стурбував демпінг.

Ціни на міжнародну автостраховку хочуть уніфікувати
Фото: pdd-razbor.ru

Нацфінпослуг пропонує встановити єдину вартість договорів міжнародного автострахування "Зелена карта", щоб побороти демпінг на ринку, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Відомство розробило проект постанови, який передбачає, що Кабмін буде встановлювати максимальні розміри страхових платежів за "зеленою картою", а МТСБУ - єдині розміри платежів для своїх повних членів.

Нині вартість поліса "зеленої карти" визначає Кабмін. Для легкового автомобіля наині вона становить від 44,99 євро (на 15 днів) до 347,68 євро (на рік). Однак за фактом поліси обходяться водіям дешевше - страховики знижують ціни за рахунок комісій посередникам. У разі прийняття постанови "зелена карта" у всіх страховиків коштуватиме однаково.

Нагадаємо, президент міжнародної асоціації "Зелена карта" Маріуш Віхтовський вважає, що в Україні близько 20% всіх проведених виплат за "зеленою картою" пов'язані з фінансовим шахрайством. Він допускає, що це може перешкодити виїзду за кордон для громадян України.

"Зелена карта" - система страхового захисту потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді незалежно від країни їх місця проживання та країни реєстрації транспортного засобу. "Зелена карта" поширюється на територію понад 40 країн Європи, Азії та Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram