ГоловнаЕкономікаБізнес

У ЄС сподіваються на професіоналізм "Газпрому"

Європа не вірить, що може залишитися без газу.

У ЄС сподіваються на професіоналізм "Газпрому"
Гюнтер Оттингер
Фото: podrobnosti.ua

Європа не залишиться без газу через антимонопольне розслідування проти "Газпрому". У цьому впевнений єврокомісар з енергетики Гюнтер Оттінгер.

"Ми не бачимо якихось прямих ризиків безпеки поставок - ні для нафти, ні для вугілля, ні для газу. Думаю, всі сторони поважатимуть контрактні зобов'язання", - цитує чиновника Reuters.

"Ми провели інтенсивні двосторонні переговори. Декілька питань залишаються спірними. Але я сподіваюся на професіоналізм обох сторін настільки, що вважаю: відповіді на спірні питання можна знайти. Я вірю в можливість знайти компроміси", - сказав єврокомісар з енергетики.

Розслідування Єврокомісії щодо "Газпрому" зумовлене складною ситуацією в країнах Євросоюзу

— Володимир Путін, президент РФ

Нагадаємо, минулого тижня Єврокомісія почала офіційне антимонопольне розслідування щодо "Газпрому". Чиновники ЄС звинуватили газового монополіста в порушенні законів, яке проявилося в поділі ринку, у встановленні несправедливих цін на газ і в перешкоджанні закупівель палива в незалежних постачальників.

Своєю чергою, в "Газпромі" заявили, що дії Єврокомісії - це спроба тиску з метою зниження цін на газ.

2011 року "Газпром" продав до Європи 150 млрд куб. м газу. За оцінками монополіста, 2012-го середня ціна газу для ЄС становитиме 405-415 дол. за тис. куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram