ГоловнаЕкономікаБізнес

Васадзе випускатиме автобуси в Мелітополі

Завод сподівається на радянську спадщину міста.

Васадзе випускатиме автобуси в Мелітополі
Фото: ukranews.com

Запорізький автозавод, який входить у корпорацію "УкрАвто" Таріела Васадзе, переносить виробництво автобусів з Іллічівська в Мелітополь.

Як повідомив заступник голови правління "УкрАвто" Олег Папашев, автобуси з наступного року випускатимуть на потужностях Мелітопольського моторного заводу. У перспективі "УкрАвто" розраховує повністю перенести виробництво автобусів у Мелітополь, паралельно збільшуючи його обсяги.

Перенесення виробництва в корпорації пояснюють тим, що в Іллічівську не вистачає кадрів, оскільки більшість людей зайнята в обслуговуванні порту. Значну частину працівників доводиться набирати по всій Україні, та вони працюють вахтовим методом. Окрім того, в Іллічівську високі місцеві податки і збори, зокрема плата за землю. Водночас Мелітополь іще з радянських часів володіє непоганою машинобудівної та загалом промисловою базою і, відповідно, профільними навчальними закладами.

За даними асоціації "Укравтопром", 2011 року корпорація виготовила 300 автобусів, у січні-серпні 2012 року - 500 автобусів. Нині ЗАЗ є найбільшим виробником автобусів в Україні після корпорації "Еталон" (даних про виробництво на "ЛАЗі" асоціація не має в своєму розпорядженні).

Іллічівський завод автомобільних агрегатів і Мелітопольський моторний завод як окремі госпрозрахункові підрозділи входять до складу ЗАЗу. На підприємстві в Іллічівську з 2005 року випускаються заводи I-Van.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram