ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо кількість українських акаунтів у соцмережах

"ВКонтакте" залишається найпопулярнішою і "наймолодшою" соцмережею.

Названо кількість українських акаунтів у соцмережах
Фото: kontaktis.ru

Загальна кількість українських облікових записів у соціальних мережах сягає 30 млн. Найбільше акаунтів - у російській мережі "ВКонтакте" (близько 20 млн). А Facebook лише на третьому місці, значно поступаючись "Одноклассникам" (2 млн і 6 млн акаунтів відповідно).

Про це заявив менеджер пошуку за блогами в

компанії "Яндекс" Антон Волнухін, повідомляє AIN.ua.

У десятку українських міст з високим проникненням соціальних мереж входять у порядку черговості: Київ, Одеса, Львів, Донецьк, Дніпропетровськ, Сімферополь, Тернопіль, Луганськ, Харків і Севастополь. У всіх українських містах "ВКонтакте" популярніша за "Одноклассников", які майже скрізь популярніші, ніж Facebook.

Серед користувачів "ВКонтакте" трохи більше чоловіків, серед користувачів "Однокласників" і Facebook - жінок. У "ВКонтакте" найбільше користувачів віком 20-22 роки, у Facebook - 24-26 років, в "Однокласниках" - 27-29 років.

Соціальні мережі можуть бути відмінною платформою для анонімного маніпулювання масами, місцем для поширення чуток, провокацій і дезінформації населення

— Євген Касперський, гендиректор "Лабораторії Касперського"

У

Twitter є близько 300 тис. українських блогів, найбільше акаунтів зареєстровано в Києві, Одесі, Харкові, Дніпропетровську та Львові. В українському Twitter щодня з'являється близько 90 тис. записів, середня довжина твіту по-українськи - 84 символи, по-російськи - 72.

Нагадаємо,

соціальні мережі в Україні відвідують 52% української інтернет-аудиторії. Загальна аудиторія українського Інтернету перевищує 14 млн осіб, тобто це більш ніж третина дорослого населення країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram