ГоловнаЕкономікаБізнес

Китайська фабрика, на якій збирають iPhone, зупинена через бійку

У заворушення були втягнуті близько 2 тис. робітників.

Китайська фабрика, на якій збирають iPhone, зупинена через бійку
Фото: prestowitz.foreignpolicy.com

Компанія Foxconn, на підприємствах якої збираються смартфони iPhone і планшети iPad компанії Apple, зупинила одну з фабрик в Китаї через масову бійку, в яку були втягнуті близько 2 тис. робітників.

Як пише "РИА Новости", інцидент почався увечері в неділю зі сварки між кількома робітниками. Однак через деякий час заворушення прийняли масштабний характер, і поліції знадобилося кілька годин, щоб взяти ситуацію під контроль. У бійці постраждало близько 40 осіб.

Всього на фабриці в Тайюані, де спалахнули заворушення, працює близько 79 тисяч осіб. Foxconn здійснює виробництво для таких компаній, як Apple, Microsoft, Nintendo, Canon, Sony. Всього на заводах компанії на материковій частині Китаю працює більше ніж мільйон осіб.

Нагадаємо, китайське агентство новин Shanghai Evening Post розповіло, в яких умовах збирають iPhone 5.

Заводи групи Foxconn неодноразово потрапляли в поле зору ЗМІ за останні роки у зв'язку зі скаргами робітників на погані умови праці та випадками самогубств серед співробітників. Асоціація чесної праці США (Fair Labor Association) відзначала, що на заводах Foxconn робітники змушені працювати в середньому 61 годину на тиждень при законній нормі в 40 годин. Як виявилося, більше ніж половина співробітників підприємства працюють без відпочинку протягом 11 днів поспіль. Більшість співробітників Foxconn зізналися, що їх зарплат недостатньо для забезпечення нормального життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram