ГоловнаЕкономікаБізнес

Новий глава "Укрспирту" виявився пов'язаний із "сім'єю"

Підприємство є "спиртовим" монополістом.

Новий глава "Укрспирту" виявився пов'язаний із "сім'єю"
Фото: profinance.kz

Новий генеральний директор держпідприємства "Укрспирт" Олександр Харт, якого було призначено на посаду в червні, 2006 року працював директором підприємства, яке пов'язане з Юрієм Іванющенком і Олександром Януковичем.

Про це пише Сергій Головньов у Forbes.ua.

Харт із лютого по серпень 2006 року був директором ТОВ "Рейл-Сервіс". На той момент засновниками "Рейл-Сервісу" були дві фірми: ТОВ "Фінансова компанія "Лідер" і ПП "Маран-афа". "Лідер" - це структура, підконтрольна народному депутатові Юрію Іванющенкові і його бізнес-партнеру Івану Аврамову. Зокрема, за даними реєстру, "Лідер" є в засновниках одразу декількох підприємств, причетність до яких Аврамов підтвердив на початку цього року.

Водночас власника "Маран-афа" Сергія Радченка називають одним із засновників громадської організації "Донбаське товариство мисливців та рибалок "Донбас-Фауна", яка, за даними ЗМІ, безпосередньо пов'язана з Олександром Януковичем.

Водночас у Іванющенка запевняють, що він відношення до "Укрспріту" не має.

Нагадаємо, "Укрспирт" є монополістом виробництва спирту в Україні. Він підпорядкований Мінагрополітики Миколи Присяжнюка, який пов'язаний з Іванющенком дружніми відносинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram